top of page
Splash-Dentures_390_1250_crp.jpg

Vsakdo si zasluži smejati
 

Snemljiva proteza je enostaven in ekonomičen  način nadomeščanja večih manjkajočih zob

SNEMNE ZOBNE PROTEZE

Zobna proteza je odstranljiv nadomestek za manjkajoče zobe. Na voljo sta dve vrsti protez, totalna in delna proteza. Totalne proteze se uporabljajo, ko manjkajo vsi zobje, medtem ko se delne proteze uporabljajo, ko v ustih še ostanejo nekateri naravni zobje.
 

Proteze se izdelajo v zobozdravstvenem laboratoriju na podlagi odtisa čeljustnega grebena v ustih in se popolnoma prilegajo mehkim tkivom (dlesen, ustna sluznica). 


Totalna proteza se uporabi, ko v čeljusti manjkajo vsi zobje in nadomesti vse zobe. V nekaterih primerih se lahko pod celotno protezo namestijo 2 ali 4 vsadki, ki z uporabo preciznih sklepov izjemno povečajo stabilnost.


Delna proteza se uporablja, ko v čeljusti manjka več zob in vrzeli ne moremo obnoviti z zobnimi mostički ali vsadki. Njeno ogrodje sloni in se pripenja na preostale zobe na različne načine. Lahko je kovinska ali plastična (akrilatna).
 
Čeprav so snemne proteze precej učinkovit način za nadomestitev izgubljenih zob, lahko pogosto pričakujemo težave pri njihovi stabilizaciji.

Večina ljudi, ki potrebuje snemne proteze, je tudi kandidat za zobne vsadke. Vsadki so najboljša stabilizacija snemne proteze v primeru atrofije čeljustne kosti (zlasti v spodnji čeljusti).


V naši zobni ambulanti vam lahko priporočamo različne načrte zdravljenja za vsak primer posebej.

Pokličite še danes za brezplačen posvet

bottom of page