top of page

LASERSKO BELJENJE ZOB

Lasersko beljenje zob

Lepi in beli zobje so ena izmed osnovnih značilnosti lepega videza.

 

Da bi dosegli želeno belino zob, vam priporočamo beljenje z lasersko lučjo, kar je danes eden izmed najbolj iskanih dentalnih posegov.

 

V primerjavi z drugimi metodami laserska tehnologija ponuja hitrejši, varnejši in nežnejši pristop beljenju zob ter odstranjevanju pigmenta za čudovito bel nasmeh.

Beljenje zob je ena najpogosteje izvajanih storitev v zobozdravstvenih ordinacijah.

Lasersko beljenje zob prinaša dolgoročne prednosti in je prijetnejši postopek za vračanje beline vašim zobem, kar izboljša tudi splošen občutek vitalnosti. Rezultati so vidni takoj, zobje pa so svetlejši za 4 do 6 odtenkov.

Laserska metoda je zelo priljubljena, saj z njo lahko zobje postanejo svetlejši za 4 do 6 odtenkov. V primerjavi z drugimi metodami je lasersko beljenje zob hitrejše in traja le 20 minut, zato je idealno tudi med odmorom za kosilo.

Po zdravljenju je občutljivost zob manj izražena, kar to metodo naredi bolj priljubljeno v primerjavi z drugimi tehnikami beljenja zob.

Lasersko beljenje zob sprememba odtenka

Vzroki za spremembo barve zob so lahko genetske in degenerativne spremembe, uporaba antibiotikov, staranje ter nenehno uživanje obarvane hrane, pijače in prehranskih dodatkov.

Za bel sijaj zob je odgovorna sklenina, ki z obrabo postaja tanjša, zaradi česar temnejša barva dentina postane bolj vidna. Nepravilno zdravljeni zobje in zobje po endodontskih posegih lahko prav tako privedejo do neželene spremembe barve.

Za spremembo barve zob je potrebno spremeniti kemično strukturo pigmentov v zobnem tkivu. To se doseže z aktivnimi molekulami kisika, ki s pomočjo vodikovega peroksida prodrejo v strukturo zoba in se vežejo na molekule pigmenta. Ta proces je znan kot oksigenacija.

Oksigenacija pri beljenju zob

Naša Tehnologija - Zobozdravstvo Senčar Kamnik

V Zobozdravstvu Senčar v Kamniku uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo diodnega laserja EPIC™ 10, ki predstavlja vrhunec laserske inovacije in je rezultat 25-letnega inženiringa ameriškega podjetja Biolase.

Epic 10 je edini diodni laser v ZDA, ki ponuja tri edinstvene načine dela: kirurgijo mehkih tkiv, beljenje zob in zmanjševanje bolečin. Ta vsestranski pristop omogoča celovito dentalno zdravljenje, ki je prijetnejše in učinkovitejše za naše paciente.

Z močjo 10 W in naprednimi mikropulzi Epic 10 zagotavlja močnejše in bolj celovite terapije, hkrati pa skrajša čas beljenja v primerjavi z drugimi diodnimi laserji na trgu. Ta tehnologija nam omogoča, da ponujamo hitrejše in učinkovitejše postopke beljenja zob, kar zagotavlja boljše rezultate in večje zadovoljstvo naših pacientov.

Če iščete vrhunsko zobozdravstveno oskrbo z najsodobnejšo tehnologijo v Kamniku, obiščite Zobozdravstvo Senčar. Naša strokovna ekipa je predana zagotavljanju najboljših možnih rezultatov z uporabo najnovejših tehnologij in metod.

Kontaktirajte nas še danes za posvet in izvedite več o naših storitvah ter kako vam lahko pomagamo doseči popoln nasmeh.

bottom of page