top of page

USTNA HIGIENA

Dnevna ustna higiena in redni pregledi v ambulanti so pogoj za ohranjanje zdravih in čistih zob ter ustne votline.

Splash-Oral-Hygiene_390_1250_crp.jpg

 Ščetkanje zob je treba izvajati dvakrat na dan (vsakokrat 3 minute) in ga kombinirati z uporabo ustne vode in zobne nitke ali medzobne ščetke, da očistimo medzobne prostore zob, ki jih zobna ščetka ne more doseči.

Zobozdravnik in ustna higieničarka  zobne ambulante Senčar priporočata strokovno čiščenje zob vsaj enkrat letno, v določenih primerih tudi na 6 mesecev ali celo pogosteje pri pacientih, ki so zelo podvrženi obolenjem obzobnih tkiv. 

Čiščenje pomaga preprečevati različne bolezni zob in obzobnih tkiv in pomaga tudi proti slabemu zadahu. Profesionalno čiščenje vključuje luščenje in poliranje zob. Najprej ultrazvočna konica odstrani mineralizirane zobne obloge s površine zob. Po odstranitvi trdih oblog zobe spoliramo s posebno polirno pasto in mikro ščetko.

Postopek običajno traja 20-30 minut.

V primeru močnega zabarvanja zob svetujemo tudi peskanje zob .

Otrokom mlajšim od 16 let po čiščenju priporočamo nanos premaza s fluoridom (1 minuta na vsako čeljust) za zaščito zob pred zobno gnilobo (kariesom).

 

Ob koncu vsakega profesionalnega čiščenja naša ustna higieničarka vedno svetuje glede pravilne ustne higiene in priporoča  pripomočke za domačo uporabo.

 

Pokličite nas za brezplačen posvet

bottom of page